Sayfalar

10 Ocak 2018 Çarşamba

Söz: Herkesin Bir Meleği Var


"Herkesin gözünde yücelttiği bir meleği vardır, oysa herkes meleğini ve şeytanını kendi içinde taşır." 
-Y.Saldık-

7 Ocak 2018 Pazar

Kitap Fuarı İzlenimlerim

İki yıl aradan sonra bugün kitap fuarına gitme fırsatını yakaladım. İki yıldır gitmiyordum çünkü, şöyle ağız tadıyla standları tek tek ziyaret edecek, yazarlarla birlikte sohbet edecek fırsatı bulma şansının olmadığı bir ortamda bulunmanın çokta önemi olmadığını düşünüyordum. Bugün iki yılda bir şeyler değişmiştir umuduyla gittim. Yine çok kalabalık, yine girişte izdiham var. Bu elbette ki yadırganacak bir durum değil ve fazlasıyla sevindirici.

Bu kadar çok kitapsever olduğunu görmek elbette ki çok güzel. Gel gör ki kazın ayağı hiç de öyle değil. Yine bilinçsizce, kargaşa ve panik halinde, ne istediğini bilmeden dolaşan insan topluluğu gördüm. O standtan bu standa düzensizce hareket eden, genç, yaşlı ve çocuklar gördüm. Bazı standlarda kitap satmış olmak adına (burada pırıl pırıl stand görevlilerini tenzih ederim) öğrencilere yaşına uygun olup olmadığına bakmaksızın kitap satmaya çalışan görevliler gördüm. Standlar arasında mekik dokuyan, ailesinin bin bir güçlükle temin ettiği parayı cebine harçlık olarak verdiği parayla kitap alıyorum diye düşünerek ruhunda uzun süre silinmeyecek derin izler bırakacak kitap satın alan çocuklar gördüm. 
Şöyle ağız tadıyla kitaplara dokunamadıktan, satın aldığım kitabın yazarıyla kısacık da olsa görüşemedikten, onunla en azından merhabalaşamadıktan, satın almadığım kitapların arka kapaklarına göz atıp "söz seni de gelecek sefere alacağım" diyerek okşayamadıktan sonra gitmek neye yarar.

Şişmiş bir kafa, sinirden kabarmış bir yürek, içinde yarım kalmış bir ukde... Elde var sıfır... Bir daha mı! Ben yokum arkadaş... Medeni insanlar gibi, bir ahenk ve düzen içerisinde, pazar alışverişi yaparcasına değil, hiç kimseyi rahatsız etmeden, mümkün olduğunca sessiz ve sükunet içerisinde kitap fuarlarını görmek umuduyla... 
Ama tüm bunları yapabilmek için çok kitap okumamız gerek çoook... :))