Sayfalar

29 Eylül 2015 Salı

Bayram Bitti

Bu yıl da Yüce Rabbim Kurban Bayramını kutlamayı, kurbanımızı kesmeyi nasip eyledi. Şükürler olsun Allah’ıma. Kız kardeşler, erkek kardeşler, enişteler, yeğenler, kuzenler, gelin velhasıl gelenek, örf adetlerimize uygun düştüğü gibi büyük bir aile şeklinde neşe, huzur, sevinç içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadık elhamdülillah. Arife günü kurbanlıklara baktık beğendik. 
Bayram sabahında namazın eda edilmesine müteakip kurbanlığımızı aldık. Bu sefer yine her zaman olduğu gibi Doğu Anadolu yöresinden Van’dan koyun seçtik. Zira yayla hayvanı olduğu için yağı fazla olmuyor, eti hem leziz hem de yumuşak oluyor.  Uzun bir aradan sonra birlikte yer sofrasında öğle yemeğini hep birlikte yemenin keyfine vardık. Lezzetini ve sıcaklığını uzun süre unutamayacağım bir bayram yemeği oldu doğrusu.
Sonrasında temiz kıyafetlerimizi giyerek büyükleri ziyaret ettik.  Daha küçükler bizleri ziyarete geldiler. Gündüz vakti işten güçten vakit bulamayanlar akşam ziyarete geldiler. Sohbetler bir başka güzel geçti. Uzun uzadıya yapılan sohbetlerde birbirinden uzun zamandır uzak kalanlar geçen zaman içerisinde yaşadıklarını, başına gelenleri en küçük ayrıntısına kadar anlatırken huşu içinde dinleyen çocuklarda vardı. Böylece ayrı geçen zamandaki ara da kapatılmış oldu.
Lakin kötü olan, bu bayramda çocukların bir öncekinden daha da azalmış olarak ziyarete geldiklerine tanık oldum.  Bunu sebebinin neler olduğu ya da olabileceği konusunda oturup bir düşünmek gerektiğine inanıyorum.  
Yavaş yavaş tatil bitmeye yaklaşırken uzak yerlerden gelenler dönüş yollarının kalabalık olacağı ihtimalini de düşünerek vedalaşmaya ve evlerine dönmeye başladılar. Bu da hafif bir burukluk yaratmıyor desem yalan olur. Ayrılmak her zaman ki gibi yine zor oldu. Ama olsun Allah herkese sağlık versin.  Seneye çıkacak canlar öğünsün ve Allah herkese uzun ömürler versin diyerek bu tatile noktayı koyuyorum. 

ALLAH DUALARINIZI VE KURBANLARINIZI KABUL ETSIN İNŞALLAH !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder