Sayfalar

14 Ekim 2015 Çarşamba

Türkler Geliyor

Dün İspanya'nın Ukrayna'yı yenmesi, bugün Kazakistan'ın Letonya'yı yenmesiyle en iyi üçüncülüğü kovalayan A Milli Takımımızı Konya'da İzlanda'yı ağırlıyordu. İlk maçta İzlanda bizi güzel bir oyunla yenmeyi başarmıştı. Millilerimiz o maçta etkisiz kalınca ev sahibi fiziksel üstünlüğünü de ön plana çıkartarak bizi maalesef yenmişti.

Aradan geçen zaman içerisinde yaşadığımız onca kötü ve üzücü hadise bizleri ziyadesiyle

Mutsuz etmişti. Oysa sevince ve mutluluğa o kadar çok ihtiyacımız vardı ki. Hal böyle olunca da milletimizi bir nebze de olsa sevince boğacak olay çoğu zaman olduğu gibi spordan geldi.  
Ay-yıldızlılarımız, EURO 2016 elemeleri A Grubu son maçında Konya Arena’da 50 bin seyircimizin önünde İzlanda karşısına çıktı. İlk dakikalarda takımımız maça tutuk başladı. Bunda oyuncularımızın üzerinde hissettikleri baskının büyük olduğunu düşünüyorum. Ama 10.dakikadan sonra oyunun hâkimiyetini yavaş yavaş ele aldık.
Lakin orta sahada istediğimiz etkinliği ve topu ileriye taşıma becerisini tam olarak ilk yarı sonuna kadar yansıtamadık. Bunda belki de Hollanda’nın evinde Çek’lere karşı maçı 2-0 mağlup götürmesinin de etkisi var mı bilemiyorum. Patlamayı yapacak bir kıvılcım hepimiz tarafından beklenirken nihayetinde milyonların sesine lehimize verilen frikik yetişti. Maçta da son dakikaya girilmişti. Topun başına Selçuk İnan'ın geçti. İnanıyordu, çünkü ekran başında ve tribünde milyonların fısıldayan dualarını adeta duyuyor ve yaşıyordu. 
O’da öyle yaptı. 89. Dakikada topa öyle bir güzel bir vurdu ki; top filelere, tüm Türkiye ayağa kalktı.
Bu skor bizi en iyi 3. olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na götüren skordu.
 Kendi göbeğimizi kendimiz kesmiş, makası da elimize dost ve kardeş ülke Kazakistan vermişti.

Bekle bizi Fransa, bekle bizi Avrupa TÜRKLER geliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder