Sayfalar

18 Ocak 2017 Çarşamba

Spor: 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız


Ülkemizde spor denilince ilk akla gelen futbol oluyor her nedense. Yazılı ve görsel basında futbola çok fazla önem veriliyor. Bu sporla alakalı gazetede sayfalarca, televizyon kanallarında onlarca program ve haber yapılıyor. Fakat futbolun dışında kalan diğer spor branşlarına her nedense bu kadar ilgi gösterilmiyor. Oysaki haberi dahi birkaç cümleyle geçiştirilen diğer spor dallarında Avrupa ve hatta Dünya Şampiyonlukları kazanılmakta.

Bunun bir örneği de 4 gün evvel ülkemizin kazandığı 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonluğu.
Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen şampiyonada Türkiye, finalde İngiltere ile karşılaştı.  Ay-yıldızlı ekibimiz, finalde İngiltere'yi 53-38 mağlup ederek, Avrupa şampiyonu oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 53-38 yenerek altın madalya kazanan milli takım oyuncularımızı telefonda görüşüp başarılarından dolayı tebrik etti.

Peki, çevremizde bu büyük başarıdan dolayı kaç kişi haberdar. Maalesef on kişiden sekizi haberdar değil. Bunun en büyük sorumlusu kimler. Elbette ki yazılı ve görsel basın.
Her neyse konuyu fazla uzatmaya gerek yok. Sonuçta çok fazla bir şey değişmeyecek.
22 Yaş Altı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımızı başarılarından dolayı kutluyor, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdiklerinden dolayı hepsini alınlarından öpüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder