Sayfalar

19 Ağustos 2015 Çarşamba

Ağrı Dağı


Birçok bilim insanının dağımızın sırlarla dolu olduğuna dair açıklamaları var, ki bunlardan en önemlisi büyük tufan sonrası Hz. Nuh Peygamber’in gemisinin kalıntılarının dağın zirve veya eteklerinde toprak altında saklı olduğuna dair olanıdır. 
2.Dünya Savaşı sırasında birçok pilot dağ üzerinden uçuş yaptığı esnada Hz.Nuh’un gemisi’ne ait kalıntıları gördükleri iddiasında bulunmuşlardır.


Bu iddialara çok daha evvelinden inanan ve bundan tam 186 yıl evvel 19 Ağustos 1829 tarihinde Profesör Parrot ve beraberindeki 7 dağcı arkadaşı daha o zamanlarda dağın gizemine kayıtsız kalamamışlar ve ülkemizin 5137 m ile en yüksek dağına keşif tırmanışına geçerek ilk kez zirveye ulaşan dağcılar olmuşlardır.  
İşte o günden sonra bu gizemi çözmeye çalışan onlarca dağcı, sporcu yada bilim insanı defalarca araştırma yapmak üzere ülkemize gelerek Ağrı Dağı'nda incelemelerde bulunmuşlardır.
Gel gelelim dağın zirvesi dört mevsim karla kaplı olduğundan ve krater ağzı 5 km çapında buzulla örtülü olduğundan hiç kimse gerçeği ortaya çıkartamamıştır.

Oysa bir gerçek var ki, oda üzerinde yaşadığımız, adına Anadolu dediğimiz bu verimli ve eşsiz güzellikteki topraklar yüzlerce yıldır sırları ve de gizemleriyle atalarımızın ve bizlerin yurdu olmuştur. Bu ve bunun dışındaki sayısız gizemlerle dolu ülkemiz onun içindir ki, bizim dışımızdaki milletlerin ve toplulukların gözdesi olmuş ve olmaya devam edecektir. 

BU MUHTEŞEM ÜLKEYİ SEVİYORUM… 
CANIM TÜRKİYE'M…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder