Sayfalar

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Marmara Depremi (17 Ağu. 1999)


MARMARA DEPREMİ

17 Ağustos 1999 gecesi Marmara’da herkes huzurla derin uykuya dalmıştı.  Duvarlarda, masalarda ve kollardaki saatler 03:02’yi vurduğu anda birden tarifi mümkün olmayan, kalpleri korkudan durduracak kadar ürkütücü bir gürültüyle tüm Marmara beşik gibi sallanmaya başladı. Yaşlısı, genci, bebeği, gelini, kızı, hastası, sağlamı bulundukları yerleri terk edemeden saniyeler içinde beton yığınlarının altında, duvarlar arasında, toprak altında kalarak hakkın rahmetine kavuştu. O gün tamı tamına 18 bin 373 insanımızı kaybettik.

 Yüksek binalardan savrulanlar, pencereden dışarıya atlayanlar, göçük altından çıkarılanlar ve yaralı olarak kurtulan 48 bin 901 kişi şanslı mıydı yoksa... İşte yoksadan sonrasını söylemeye dilim varmıyor.
Annesini, eşini çocuklarını, evinin direğini, asker oğlunu, yurtta öğrenci kızını ve komple tüm akrabalarını kaybeden insanlar ne kadar şanslı ise o kadar şanslıydılar.

Bizlerin yürekleri köz gibi yanmış, içimiz parçalanmıştı. Ama yapacak ve söyleyecek bir şey yoktu. Yüce yaratıcı verdiği canları tekrardan o anda geri almıştı. Toprak 18 bin insanımızı bağrına basmıştı.
Allah ülkemize ve tüm insanlığa böyle büyük elem verici acıları tekrardan yaşatmasın inşallah.
17 Ağustos Marmara depreminde hayatını kaybeden tüm insanlarımızın ruhları şad, mekânları cennet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder