Sayfalar

28 Mayıs 2015 Perşembe

2015 UEFA Şampiyonu


Dün akşam Avrupa’nın doğusunda Polonya’nın başkenti Varşova’da futbol şöleni vardı. Ukrayna ekibi Dnipro ile İspanyol takımı Sevilla kozlarını onbinlerin önünde Avrupa Ligi Şampiyonu olmak için paylaştılar.
Tam beş golün atıldığı finalde Dnipro'yu  3-2  mağlup eden  Sevilla, üst üste ikinci kez Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

İspanyol temsilcisi daha evvel bu kupayı  2006, 2007 ve 2014 olmak üzere 3 kez kazanmıştı.  Bu kez kupayı  4.kez kazanıp müzesine götürmeyi başardı. Hatırlanacağı üzere Sevilla geçen yıl Benfica'yı penaltılarla yenerek kupanın sahibi olmuştu. Fakat bu kez işi penaltı atışlarına götürmeden maçın normal süresi içerisinde  bitirmeyi ve sonuca gitmeyi bildi.


Kısaca maça değinmek gerekirse Sevilla karşılaşmaya oyunun kontrolünü elinde tutarak başladı. Buna rağmen ilk dakikalarda etkili bir atak geliştiremedi ve henüz daha 7. dakikada Ukrayna temsilcisi Dnipro’nun kıvrak oyuncusu  Kalinic'in golüyle 1-0 öne geçti. Dnipro daha sonra savunma ağırlıklı bir futbol oynayarak hızlı hücumlarla gol aradı.
Kalesinde golü gördükten sonra rakip kalede üst üste tehlikeli ataklar geliştirmeye başlayan Sevilla, istediği ve arzuladığı gölü 28. dakikada Krychowiak’in ayağından buldu. 31. dakikada ise Bacca'nın golüyle öne geçmeyi başardı.
Yenik duruma düştükten sonra rakip kaleye daha fazla giden Dnipro, eşitlik golünü 44. dakikada kaptan Rotan'ın muhteşem frikik atışından buldu ve ilk yarı 2-2'lik beraberlikle tamamlandı.
İkinci yarının büyük bölümünde oyunun hakimi olan Sevilla, özellikle son 30 dakikalık bölümde yoğun baskısıyla Dnipro'yu adeta bunalttı diyebiliriz. Üst üste köşe vuruşları kazanan İspanyol ekibi aradığı golü 73. dakikada Bacca ile buldu. Kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atan Kolombiyalı Sevilla'ya kupayı getirdi. Ne tesadüftür ki televizyonda Bacca gollerini atarken ben de  maç sonrası yazarımız Ömer Faruk Uzun’un “BACA” adlı kitabını okuyup bitirecektim.
Okuduğum bu kitapla ilgili inceleme yazımız ilerleyen günlerde yazacağım.
Şimdi bir spor sever olarak SEVİLLA’nın şampiyonluğunu kutlamak istiyorum.
Ama Dnipro’yu da oynadığı güzel futboldan dolayı tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki
Bizim takımlarımızdan birisi veya ikisi bu finali oynasaydı.
Ne diyelim İNŞALLAH!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder