Sayfalar

23 Temmuz 2014 Çarşamba

KADİR GECESİ

Bismillâhirrahmânirrâhîm.

İnnâ enzelnâhü fî leyletilkadr. Ve mâ edrâke mâ leyletülkadr. Leyletülkadri hayrün min elfişehr. Tenezzelülmelâiketü verrûhu fîhâ biizni rabbihim, min külli emr. Selâmün, hiye hattâ medle'ılfecr.


Meâli: "Hakikat, biz onu (Kur'anı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin (o büyük fazl u şerefini) sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Onda melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle, herbir iş için iner de iner. O (gece) tan yeri ağarıncaya kadar bir selâmdır."


Ey yerlerin ve göklerin sahibi olan gizli açık her şeyi hakkıyla bilen yüce Allah! Sana günahkâr ellerimizi açtık yalnız semaya değil senin mağfiretine güvenerek kapına geldik. Belki layik değiliz, belki yüzümüz yok, belki hakkımız değil, ancak biliyor ve ikrar ediyoruz ki senden başka gidecek yolumuz yok, senden başka tutunacak dalımız yok, senden başka sığınacak yuvamız kapımız yok, senden başka kimsemiz yok. Biz seni istiyoruz, maksudumuz sensin, bütün istediğimiz senin bizden razı olmandır, bize yar ve yardımcı olmandır. Bizleri huzurundan çevirme Yarabbi. 
Böylece bu mübarek gecede huzuruna geldik, boynumuzu büktük, ellerimizi sana açtık ey kerim ve rahim olan RABBİMİZ, kendimizi senin uçsuz bucaksız inayetine, yardımına, lutfuna, rahmetine, keremine bıraktık. Senden yardım bekliyoruz. 
Senden başka af dileyecek kimsemiz yok; acizler acizi, çaresizler çaresizi biz kullarının bilerek ya da bilmeyerek yapmış olduğumuz günahlarını bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine affeyle Allah’ım. 
Allahım, dine, imana ve insanlığa hizmeti, Hak rızası yolunda en büyük vazife bilmekten bizleri alıkoyma; başardığımız tüm büyük küçük işlerde nefsimizin şeytanın vesvesesine uyarak gururlanmasına, büyüklenmesine ve bundan maddî-manevî herhangi bir pâye çıkarmasına Sen izin verme Ya Rabbi! 

Yüce Allah’ım, Sana yalvarıyoruz: Âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberin başımızın tacı gönüllerimizin ilacı Hz.Muhammed Mustafa Aleyhisselamı araya koyarak senden istiyoruz Onun hürmetine duamızı kabul et Allah’ım!












Ya Rabbi! Bizlere, annelerimize ve babalarımıza ihsan ettiğin nimetine şükretmemizi ve razı olacağın ameller yapmamızı nasip eyle, rahmetinle bizleri Salih kulların arasına kat.
Biz ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz, ancak senin için namaz kılar ve ancak sana secde ederiz, yalnız sana yalvarır, ancak sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız.
Yarabbi kıldığımız namazları, okuduğumuz duaları Kâbe’de, Mekke de Medine’de yapılan duaların zümresine ilhak eyle. Cümle günahlarımızı affeyle ALLAHIM.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder